In een tijd van digitaal onderwijs, thuiswerken en leerachterstanden, hebben acht jonge mannen op maandag 12 april hun diploma tot 'Assistent Elektro Monteur' in ontvangst mogen nemen.
In maar liefst zes weken tijd hebben deze mannen zich ontwikkeld tot gediplomeerde en hardwerkende elektromonteurs, dit is natuurlijk een (digitaal) applaus waard.
Zij hebben zes weken lang geëxperimenteerd, geoefend en getraind met onze docent Edward Wolfs en zijn Experi Box. Het leren is het waard geweest want buiten een welverdiend diploma, beschikken alle mannen momenteel over een baan! MVO Solutions heeft het waargemaakt om deze talenten te detacheren bij hun nieuwe werkgevers. En daar zijn wij als stichting natuurlijk trots op!
Wij werken met hulp van het Oranjefonds en met steun van stichting Buitenkans en stichting Volksbelang aan de ontwikkeling van nog eens een 9 tal soortgelijke korte pragmatische opleidingen met hopelijk zicht op een baan. Via deze weg willen wij hen sowieso ook bedanken voor het mede mogelijk maken van de kansen van deze mannen.
Een diploma uitreiking in corona tijd. Het is helaas niet zo uitgebreid als die we gewend zijn. Desalniettemin heeft MVO Solutions er een bijzonder moment van weten te maken, op afstand.
Ook wethouder Petra Moolenaar wethouder Werk, Inkomen en Armoedebestrijding was hierbij aanwezig. Zij heeft haar dank uitgesproken en benadrukt hoe belangrijk het is om kansen te zien, te pakken en te volgen.
Namens Stichting Van Hier Naar Daar, gefeliciteerd mannen!
Bekijk de sfeerimpressie hieronder!
7 mei 2019 zijn wij op verzoek van bestuur en directie van Procollege in Winkelcentrum Dukenburg gestart met de leer-werk-winkel. "Pronk" staat voor pronken met je talent. In de winkel acteren de leerlingen levensecht dus. Leerlingen Horeca maken lunches klaar, serveren koffie thee en gebak . Leerlingen Facilitair bedienen de wasmachines in de winkel ( er wordt gewassen voor bewoners rond het centrum en de winkeliers) , strijken was, houden de winkel schoon. En leerlingen Retail zorgen voor verkoop van de artikelen die overigens deels gemaakt worden op de 4 praktijkscholen Bemmel, Nijmegen, Wijchen en Boxmeer. Verder worden er artikelen toegevoegd van ambachtslieden , die mooie zaken maken , maar soms moeite hebben om dit te verkopen. De winkel krijgt hiermee een levendig karakter. Winkeliers en horeca-ondernemers kunnen zien wat leerlingen doen en zien dan ook of er een match kan komen met hun eigen zaak. Leerlingen stromen zo makkelijker door .
© 2023 Pronk Leerwerk Station. All right reserved.